Gastronomie & Restaurace
Kde se zrodily potraviny, které milujete? Jejich původ je zásadní PDF Tisk Email
Pátek, 07 Květen 2021 14:51

alt

Sledujete na etiketách potravin, odkud pocházejí? Gratulujeme. Znát místo původu je totiž důležité hned z několika důvodů. Co všechno svou volbou vůbec můžeme ovlivnit? V čem jsou výjimečné tradiční receptury od lokálních výrobců? A tušíte vůbec, o které naše výrobky či suroviny mají největší zájem v zahraničí?

Aktualizováno Sobota, 08 Květen 2021 05:28
Celý článek...
 
Drůbeží maso a vejce vs. nutriční hodnoty PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Duben 2021 17:36

alt

Drůbeží maso a vejce jsou v oblibě celoročně a na talíři se objevují tyto potraviny poměrně často. Vždyť každý Čech ročně spořádá v průměru 29 kilogramů drůbežího masa a zhruba 260 ks[1] vajec. Jak je to v rámci nutričních hodnot právě u těchto potravin a jsou pro nás skutečně vhodné?

Aktualizováno Úterý, 27 Duben 2021 17:31
Celý článek...
 
Luštěnina, která nenadýmá a je uvařená raz dva PDF Tisk Email
Sobota, 24 Duben 2021 19:25
MENU-GOLD-Polevka-z-cervene-cocky.jpg

Luštěniny jsou chutné a zvládnete s nimi snadno a rychle připravit mnoho chutných pokrmů. Jeden typ luštěnin však vyniká nad ostatními. Není třeba jej namáčet a nenadýmá. Je to čočka červená. Může být celá nebo také půlená. Z každé z nich vykouzlíte hned několik chutných pokrmů.

Aktualizováno Pátek, 07 Květen 2021 10:46
Celý článek...
 
Spotřeba piva v Česku je nejnižší za posledních 60 let PDF Tisk Email
Sobota, 24 Duben 2021 06:08

Roční spotřeba piva na obyvatele u nás v roce 2020 dosáhla 135 litrů, což je zatím nejméně od šedesátých let minulého století. Snížil se celkový výstav, který v meziročním srovnání klesl o 1,5 milionů hektolitrů a dosáhl tak hodnoty 20,1. Za pokles mohou koronavirové restrikce a omezení provozu hospod a restaurací v tuzemsku i v zahraničí.

Aktualizováno Neděle, 25 Duben 2021 05:30
Celý článek...
 
Klíč ke kvalitním potravinám? Lokálnost a čerstvost PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Duben 2021 06:24

alt

Na čem si nejvíce pochutnáte? Obecně na potravinách, které se dostanou na váš stůl téměř hned po sklizni nebo z výroby. Krátký dodavatelský řetězec, tedy co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci, může zaručit svěží chuť i vůni. A navíc se díky menší uhlíkové stopě tolik nezatěžuje životní prostředí. S transportem produktů jsou totiž spojeny značné náklady na způsob dopravy i celkově náročnější logistiku.

Aktualizováno Neděle, 25 Duben 2021 05:24
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 145

Reklama

Banner