Reklama
Jídlovice: Tak trochu jiná jídelna |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 10 Červenec 2023 06:00 |
V dejvické Wuchterlově ulici u Šabachova parku se v pracovní dny mezi 11 a 13 hodinou tvoří dlouhá fronta vedoucí do dveří restaurace s názvem Jídlovice. Restaurace, která otevřela v tom nejsložitějším období kovidu, se během necelých dvou let stala sousedským love-brandem, který denně odbaví více jak 500 zákazníků.
Před nedávnem otevřeli majitelé Kristýna Hoyer a Jan Souček novou pobočku Jídlovic, tentokrát v gastronomicky lépe saturovaném v Karlíně. I tady, v prostředí poměrně náročné “korporátní” klientely, však Jídlovice zažívají obrovský úspěch. Koncept Jídlovic přichází s jednoduchou, a přitom tolik opomíjenou myšlenkou, že moderní obědové stravování vyžaduje v zásadě tři věci: kvalitu, rychlost a barevnost. V čase oběda se obvykle chceme najíst rychle, nepotřebujeme si dlouze vybírat z menu a řešit s číšníkem vhodný nápoj. Zároveň chceme jídlo, které bude z kvalitních surovin, dodá nám energii, která vydrží až do večera, ale krátkodobě nám nesníží efektivitu. No a v neposlední řadě chceme mít možnost ochutnat každý den trochu něco jiného, jednou českou klasiku, jednou třeba Mexiko a další den vegetariánskou Asii. ![]() Jídlovice zcela naplňují všechny tato parametry a zároveň přidávají požadavek estetický: i rychlý oběd je možné pojmout zážitkově, v krásném a čistém prostředí, s personálem, který je ochotný a usměvavý. “Chceme v Jídlovicích přepsat zažitou představu jídelního tácu. My na něj zákazníkům servírujeme pěkně upravenou moderní gastronomii na krásném a kvalitním nádobí, lidmi, kteří ta jídla sami připravovali. To je to, co nám pomáhá vytvářet rodinnou a přátelskou atmosféru,” vysvětluje jeden z majitelů Jídlovic Jan Souček, který byl zvolen nejlepším juniorským kuchařem Česka roku 2008 a vedl týmy kuchařů ve fine diningových restauracích v Praze. V době, která není gastronomickému byznysu příliš nakloněná, zažívají Jídlovice nevídaný úspěch, za nějž vděčí příjemnému personálu i důrazu na kvalitu a různorodost nabízených jídel. “Každé denní menu sestavujeme tak, aby se u nás najedl opravdu každý. Ať už jste milovník knedlíků, nebo exotických jídel, vegetarián, nebo školou povinný zastánce kuřecích řízků, u nás si určitě vyberete. Chceme vařit všem, kdo se potřebují schovat před „já fakt nevim, co budu dneska zase jíst,“ nebo „ach jo, co mám pořád vařit”,” doplňuje Kristýna Hoyer, spolumajitelka Jídlovic. ![]() |
Aktualizováno Pondělí, 10 Červenec 2023 06:39 |