Recepty
Nesoběstačné Česko: Nevydržíme s masem, ani ovocem a zeleninou, spoléháme na dovoz PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Listopad 2022 08:03

alt

Dopady energetické krize se odrážejí v mnoha oborech a zemědělství není výjimkou. Mezi nejohroženější zemědělská odvětví patří chov hospodářských zvířat i pěstování ovoce a zeleniny. Zhoršující se podmínky pro zemědělské podnikání vedou k tomu, že je Česko stále méně soběstačné v produkci základních potravin a odborníci odhadují, že soběstačnost bude nadále klesat. Aktuálně si v případě tuzemských jablek Česká republika s vlastní produkci vystačí z 50 % a v drůbeži z necelých 60 %.

Aktualizováno Pondělí, 28 Listopad 2022 08:44
Celý článek...
 
Maršálkovo KYNUTÉ nadchlo i Zdeňka Trošku PDF Tisk Email
Sobota, 29 Říjen 2022 20:36

luciebuilakekely

Cukrářský mistr pokřtil unikátní knihu: kmotry se stali režisér, Princezna ze mlejna, čarodějnice i Nesmysl a podávaly se pohádkové buchty! A dojal partnera Petra k slzám!

Aktualizováno Neděle, 30 Říjen 2022 11:11
Celý článek...
 
Svatomartinské rohlíčky neboli vandrovnice a Šneci kynutého těsta, jako součást krajových tradic PDF Tisk Email
Úterý, 25 Říjen 2022 09:50

alt

Pokrmy, které připravujeme pro určitá období roku mají svoje historické kořeny a tradice. Existuje dokonce celá kniha o dějinách chutí. V·ní se autor snaží vypátrat například proč Evropané, jejichž kuchyně široce používala koření od dob Římské říše, s·příchodem 19.století zcela tuto svou zálibu v·koření opustila. Homér zase popisuje podrobně nejenom svou dobu, ale široce píše o jídle.

Aktualizováno Sobota, 29 Říjen 2022 17:54
Celý článek...
 
Podzimní strava pro dobrou náladu PDF Tisk Email
Úterý, 18 Říjen 2022 05:39

61bb26af625e4obrazek.png

S přechodem léta do podzimu, kdy se začne pozvolna prodlužovat noc a rána jsou chladná, zpomaluje se přirozeně i naše fungování. Abychom udrželi výkonnost a podzim si užili bez únavy a v dobré náladě, můžeme si pomoci vhodným jídelníčkem, který bude respektovat i sezónnost potravin.
Aktualizováno Úterý, 18 Říjen 2022 06:24
Celý článek...
 
Podzimní menu Mlékárny Valašské Meziříčí & Návrat k tradicím PDF Tisk Email
Pátek, 16 Září 2022 19:45

nvraradicmgoros

Podobně, jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Často se vedou bitvy o prapůvod řady lahůdek, které považujeme v dané zemi za tradiční. Tak je tomu například u knedlíků nebo perníku, jejichž zpracování a variant jsou stovky. Můžeme si tak pochutnat na knedlících kynutých, bramborových, houskových, karlovarských, krupicových, špekových, tvarohových, ovocných i plněných nejrůznější zeleninou.

Aktualizováno Úterý, 20 Září 2022 07:00
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 65

Reklama

Banner