Doporučujeme
Letos z české krajiny zmizí 10 procent ovocných sadů a 5 procent ploch se zeleninou PDF Tisk Email
Čtvrtek, 16 Březen 2023 12:12

alt

Vyvážený jídelníček by měl obsahovat kolem půl kilogramu ovoce a zeleniny každý den. Zařadit do něj jablka, švestky, cibuli, brambory nebo rajčata z domácí produkce, které jsou zdrojem vitaminů, minerálních látek, vlákniny a antioxidantů, však je a bude stále náročnější.

Aktualizováno Neděle, 19 Březen 2023 21:22
Celý článek...
 
Chystá se unikátní festival MAKRO CZECH GASTRO FEST, kde se již brzy setkají profesionálové, aby společně posunuli českou gastronomii vpřed PDF Tisk Email
Neděle, 05 Březen 2023 08:41

alt

Žijeme gastronomií, přidejte se k nám! Až 8 000 profesionálů z oboru gastronomie se letos 4. až 6. května setká ve velkorysém prostoru pražského O2 universa na unikátní akci MAKRO CZECH GASTRO FEST. Jedinečný festival toho nejlepšího, co může české pohostinství nabídnout, uspořádá velkoobchod makro ČR v partnerství s Českým gastronomickým institutem jako součást oslav 25 let od svého vstupu na tuzemský trh.

Aktualizováno Neděle, 05 Březen 2023 09:35
Celý článek...
 
Úroda brambor je nižší, ze zahraničí musíme dovézt více než 150 tisíc tun PDF Tisk Email
Pátek, 28 Říjen 2022 19:59

alt

Letošní úroda brambor dosáhne 614 tisíc tun, což je o 57 tisíc tun méně než v loňském roce. Pro pokrytí celkové poptávky bude nutné dovézt více než 150 tisíc tun konzumních brambor ze zahraničí. To se promítne i do výsledné ceny. Důvodem poklesu české produkce je poškození porostů suchem v řadě regionů.

Aktualizováno Pondělí, 31 Říjen 2022 08:18
Celý článek...
 
Odstartoval projekt extrakurzy.cz PDF Tisk Email
Úterý, 25 Říjen 2022 18:55

alt

Odstartoval projekt extrakurzy.cz, budete si moct doma uvařit podle Jana Punčocháře a dalších hvězd kuchařského světa. Odstartoval nový webový projekt extrakurzy.cz, jehož hlavní tváří je šéfkuchař a porotce soutěže MasterChef Česko Jan Punčochář. Na webu extrakurzy.cz si budou moci lidé pořídit online kurzy vaření jak s Janem Punčochářem, tak s celou řadou dalších známých tváří z oboru gastronomie.

Aktualizováno Neděle, 30 Říjen 2022 18:39
Celý článek...
 
Světový den chleba a pečiva: Pro české pekaře je letošní rok náročný PDF Tisk Email
Sobota, 22 Říjen 2022 19:45

alt

Již 16. října oslaví pekaři Světový den chleba a pečiva. Letošní rok je pro tuzemské výrobce pečiva z existenčního hlediska obzvláště obtížný a několik z nich už muselo  ukončit svůj provoz. Na vině je extrémní zdražení pohonných hmot, plynu a vstupních  surovin.

Aktualizováno Sobota, 29 Říjen 2022 12:27
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 70

Reklama

Banner