Gastronomie & Restaurace
Křest Velké kuchařky světových kuchyní v Café Cihelna PDF Tisk Email
Úterý, 03 Prosinec 2019 10:04

alt

Slavnostní křest se uskutečnil na konci listopadu v Hergetově Cihelně na pražské Kampě. Více než sto padesát receptů moderní světové kuchyně od nejlepších českých šéfkuchařů je doplněno o vinné párování enologa Hynka Vicha.

Aktualizováno Úterý, 03 Prosinec 2019 15:52
Celý článek...
 
Vychutnejte si pohodu Vánoc s vůní dobré kávy a tradičním cukrovím PDF Tisk Email
Sobota, 30 Listopad 2019 10:10

alt

Vánoce nejsou pouhým termínem vyznačeným červeně v kalendáři, do kterého musíme stihnout nakoupit dárky, upéct cukroví, uklidit celý byt. Jsou obdobím stráveným ve společnosti rodiny a přátel, klidně plynoucím časem provoněným typickými vánočními vůněmi, a také časem protkaným oblíbenými vánočními melodiemi.

Aktualizováno Neděle, 01 Prosinec 2019 13:14
Celý článek...
 
Budoucnost se stala realitou, pojďte si křupnout hmyz PDF Tisk Email
Středa, 27 Listopad 2019 15:42
alt
Všichni již mluví o tom, jak se proteiny z hmyzu stanou jedním z pilířů naší stravy v budoucnosti. Ale ta přichází už teď. Unikátní český start-up se pustil do přípravy slaných pochoutek z hmyzu – křupavých červíků WORM UP. Ty můžete použít nejen samostatně k „mlsání“, ale také přidat do jídla a připravit si netradiční pizzu nebo špagety.
Aktualizováno Středa, 27 Listopad 2019 15:52
Celý článek...
 
Příběh šumivého vína CRÉMANT PDF Tisk Email
Pondělí, 25 Listopad 2019 16:46

alt

Označení crémant popisuje jeden druh francouzského šumivého vína, příbuzného proslulého šampaňského. Crémant je značka jakosti – vyrábí se tradiční metodou, v určitých oficiálně uznaných oblastech. Na rozdíl od šampaňského, které pochází pouze z jednoho francouzského regionu (Champagne), je produkce crémantů povolena v osmi francouzských regionech.

Aktualizováno Úterý, 26 Listopad 2019 07:10
Celý článek...
 
Češi by měli konzumovat více sladkovodních i mořských ryb PDF Tisk Email
Čtvrtek, 21 Listopad 2019 20:00

alt

Podle odborníků na zdravou výživu by dospělý jedinec měl ročně zkonzumovat kolem 17 kg rybího masa. V České republice se v průměru zkonzumují pouze necelé čtyři kilogramy ročně. Od roku 1961 se spotřeba ryb v České republice prakticky nezměnila, přestože nabídka rybího masa a produktů z ryb je mnohonásobně vyšší.

Aktualizováno Neděle, 24 Listopad 2019 11:18
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 130

Reklama

Banner